MAGUIN bilten – jun 2015.

Category : Razno

maguin logo

U ovom izdanju biltena možete se informisati o sledećim aktivnostima tj. projektima kompanije Maguin (Francuska):

 

Sadržaj:

   1. Projekat u okviru izgradnje šećerane u Egiptu (Al Nouran Sugar)
   2. Projekat za fabriku stakla Drujba, Bugarska (Yioula Glassworks Group)
   3. Projekat za fabriku za proizvodnju drvnog peleta, Estonija (Graanul Invest)
   4. Maguin višemlazni parni ejektori
   5. Sajmovi/konferencije 2015. na kojima će Maguin pisustvovati

1. Projekat u okviru izgradnje šećerane u Egiptu (Al Nouran Sugar)

U toku je izgradnja nove fabrike za proizvodnju šećera u Egiptu (vlasništvo kompanije Al Nouran Sugar), čiji je početak proizvodnje predviđen za 2017. godinu (radi se o green-field investiciji). Početni kapacitet fabrike biće 12.000t/d prerađene repe, što ujedno predstavlja i najveći kapacitet jedne proizvodne linije u ovoj zemlji (u okviru šećerne industrije).

Maguin-u su dodeljeni projekti za isporuku opreme u postrojenjima za prijem repe, pranje repe, kao i rezanje repe (uz odgovarajuću radionicu za održavanje noževa za rezalice).

Maguin-ov ogranak Promill dobio je pojekat isporuke opreme za sušenje pulpe kao i stanicu za peletiranje.

Navedeni pojekti predstavljaju uspeh za kompaniju Maguin koja nastaljva da bude lider tj. glavni dobavljač u okviru egipatske industrije šećera – koja je inače najbrže rastuća u svetu.

2. Projekat za fabriku stakla Drujba, Bugarska (Yioula Glassworks Group)

Krajem 2012. godine, Yioula Glassworks Grupa iz Grčke (specijalizovana za proizvodnju staklenih flaša) dodelila je Maguin-u pojekat isporuke sistema za kontrolu zagađenja vazduha zasnovanog na Maguin-ovoj tehnologiji CERCAT. Postrojenje je instalirano u fabrici stakla Drujba (Bugarska), što je ujedno i prva referenca iz ove oblasti za Yioula grupaciju, koja inače poseduje nekoliko fabrika u istočnom delu Evrope.

Projekat je obuhvatao isporuku kompletno opremljenog filtera, elektro ormare, automatiku, nadzor pilikom izgradnje i puštanje u rad. Izgradnja je završena tokom 2014. godine, a iste godine je postrojenje pušteno u pogon. Testiranja obavljena u ovoj godini potvrdila su performanse postrojenja koje je Maguin isporučio. Dobijeni rezultati nisu samo u skladu za zahtevom klijenta već ispunjavaju i regulative iz oblasti zaštite životne sredine. Ovaj projekat predstavlja još jednu referencu za Maguin-ovu CERCAT tehnologiju, kojom se potvrđuje primenjivost u okviru indusrtrije proizvodnje stakla.

3. Projekat za fabriku za proizvodnju drvnog peleta, Estonija (Graanul Invest)

Kompnija Graanul Invest, lider u Evropi za proizvodnju drvnog peleta, konstanto radi na izgradnji fabrika za peletiranje u zemljama Baltika. Trenutno poseduju 6 fabrika koje su opremljene Promill mašinama poput sušara (3 sušare u totalu), mlin čekićara, pelet presa (39 komada u totalu). Najnovija fabrika locirana u mestu Voru (Estonija) od februara 2015. proizvodi 25t/h peleta za industrijske svrhe (uglavnom za elektrane) tj. 200.000t/h godišnje, što je veliki kapacitet u Evropi.

Promill-Stolz je za ovu fabriku isporučio i pustio u pogon 8 pelet presa dok je Maguin-Promill instalirao kompletnu trosmernu bubnjastu sušaru. Stečeno poverenje klijenata koje traje duže od 15 godina zasniva se, između ostalog, na veoma niskim operativnim troškovima i fleksibilnošću pelet presa, kao i na sigurnosti tj. pouzdanosti sušara.

4. Maguin višemlazni parni ejektori

Kompanija Maguin posedujući licencu za izradu termo ejectora pod nazivom CHACOUX uvodi novine u oblasti parnih ejektora. U cilju smanjenja potrošnje energije, mnoge šećerane kao i destilerije poručile su ove višemlazne termo ejektore, koje inače karakteriše robusnost, velika efikasnost i odlična snadbevenost (lako održavanje). U destilerijama, Maguin integriše svoje termo ejektore u termo procese postrojenja za destilaciju, rektifikaciju i dehidraciju, u cilju povećanja energetske efikasnosti i smanjenja troškova proizvodnje.

Maguin nudi širok spektar usluga, od inspekcije postojećih parnih ejektora do isporuke i ugradnje novih “ključ-u-ruke” jedinica. Dimenzionisanje uređaja vrši se specijalno razvijenim programom za višemlazne termo ejektore kojim se omogućava optimizacija dizajna za svaku primenu ponaosob.

5. Sajmovi/konferencije 2015. Na kojima će Maguin pisustvovati

 • Sugar & Ethanol Africa – Septembar 14-16 – Durban – Južna Afrika
 • Business France / CODETEC – Novembar 16-19 – Kairo – Egipat
 • World Ethanol – Novembar 2-5 – Budimpešta – Mađarska
 • Graintek Conference – Novembar 16-17 – Rusija
 • Ethanol Latin America – Decembar 1-3 – Meksiko

Preuzmite Maguin bilten na engleskom jeziku.

Za više informacija o kompaniji Maguin kliknite ovde.